


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kwas l-askorbinowy Witamina C z kapusty 270g
towar niedostępny






Opis
Kwas l-askorbinowy Witamina C.
Produkt pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych.
Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI - Fermentacji.
270 g
Wskazania i właściwości :
Suplementacja codziennej diety w witaminę C.
Witamina C :
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego,
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym,
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstki.
Składniki:
Witamina C ( kwas l-askorbinowy )
Postać:
Biały drobny proszek.
Skład zalecanej dziennej dawki do spożycia:
Witamina C - 1/2 miarki proszku (1500mg) - RWS (%)* (1875)
* RWS (%) - Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej
Zalecana dzienna dawka do spożycia:
1,5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
Przechowywanie:
Przechowywać należy w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany przez osoby chorujące na kamicę nerkową oraz mające predyspozycje do tworzenia się kamieni nerkowych.
Produkt może zwierać sezam i orzechy.
Producent :
Skarby Gai LTD
Craven House 40-44 The Uxbridge Road
LONDON, UNITED KINGDOM W5 2BS