


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
fin Xyliacertabs (210 tabl.) witamina C , ksylitol

Opis
Opis produktu
Suplement diety fin Xyliacertabs zawiera witaminę C pozyskaną z tropikalnych owoców aceroli (Malpighia punicifolia) oraz z czarnej porzeczki (Ribes nigrum). Ma doskonały smak.Jest słodzony naturalną substancją słodzącą ksylitol. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i układu nerwowego. Zwiększa przyswajanie żelaza. Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E oraz w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, zębów i skóry. Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Ksylitol to naturalna substancja słodząca pozyskiwana z drzewa brzozy, posiada niski indeks glikemiczny IG8, dlatego może być stosowana przez cukrzyków. Ksylitol pomaga w zachowaniu prawidłowej mineralizacji zębów.
Parametry
Składniki: | ksylitol 475,5 mg (substancja słodząca), sproszkowane owoce aceroli 240 mg, sproszkowane owoce czarnej porzeczki 23 mg, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, stearynian magnezu; naturalny aromat z malin. |
---|---|
Zawartość składników: | w 1 tabletce (% realizacji zalecanego dziennego spożycia): witamina C 60 mg (75%). |
Zawartość: | 210 tabletek/161 g |
Sposób użycia: | 1 tabletka dziennie, po posiłku. |
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i nie jest wskazany dla dzieci do 3 lat. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. O wprowadzeniu do obrotu na terenie Polski został powiadomiony GIS.
Producent:
Hankintatukku Oy, Lehtolankatu 18, FIN 03600 Karkkila,Finlandia.
Przedstawiciel :
Marcin Nykiel ul.Powstańców Śląskich 12 Prudnik 48-200 tel. 606-643-396 mail: marcinnykiel@interia.pl